Prava iznenađenja na svadbi

Ovaj tekst će biti posvećen dvema svadbama kojima je autorka prisustvovala, a obe je karakterisalo potpuno neočekivano iznenađenje. Dakle, iznenađenje u pravom smislu te reči, ono koje nije moglo da se nasluti ni očekuje. Takva iznenađenja na svadbama priređuju mladencima po pravilu oni koji ih najviše vole, i što je možda još važnije, oni koji ih veoma dobro poznaju. Njih se uvek sećaju svi, i zvanice, i oni kojima su upućeni, dakle mladenci. Pamte se duže od ukusa torti, ukrasa na stolovima, kumine haljine i pijanstva pojedinih svatova i uvek izmame pokoju suzu. Ovde ćemo navesti dva uspešna primera, a vi dobro razmislite da li želite svom dragom ili dragoj, ili mladencima (ako ste zvanica) da priredite nešto slično.

bride-groom-after-casual-bad-wall-vertNa prvoj i veoma lepoj svadbi na kojoj se odigralo iznenađenje, mladina sestra je u najvećoj tajnosti uspela da sakupi fotografije mladenaca iz doba njihove najranije mladosti, kada se nikako nisu mogli poznavati, preko prvih zajedničkih na kojima su prikazani na svom prvom zajedničkom dočeku Nove godine, prvom letovanju, i neke od onih simpatičnih koje prikazuju svakodnevni život budućih supružnika. Onda je te iste fotografije servirala nama gostima na video bimu pre torte, a njihovo prikazivanje je pratila krajnje simpatična i nimalo patetična, vesela priča o istorijatu njihove veze. Ovo je naravno, mladu nateralo u plač, a mladoženju je nateralo da pocrveni i popije možda koju čašicu više. Bilo je krajnje interesantno i zabavno, tim pre što je svadba bila nevelika i krajnje intimna, pa je mogla da prikaže neke veoma drage privatne fotografije iz fakultetskih dana, neprospavanih noći u toku ispitnog roka, itd. U sakupljanju su pomogli članovi najuže porodice i najbliži prijatelji, a očekivano, sve je držano u tajnosti.

bride-surprised-620x400Na drugoj svadbi, mladoženja je svoju dragu iznenadio tako što ju je, posle završenog obreda u crkvi, ispred dvorišta sačekao stari oldtajmer kabriolet sa vozačem koji je odvezao nju i njega u restoran u kojem se svadbeno slavlje nastavilo. Ovo je bilo naročito efektno jer je iznajmljeni automobil u potpunosti odgovarao njenoj venčanici koja je bila ravno sečena, ukrašena čipkom, identična onoj iz 20ih i 30ih godina i eri čarlstona. Mladenci su bili divni i ceo grad ih je fotografisao kada su se vozili ulicama.

Ono što morate da imate na umu jeste da ako planirate ovakvu vrstu iznenađenja dobro pazite kome je namenjena. Ne vole svi da ih sačeka nešto ovako na dan venčanja, neki ljudi su jednostavno navikli da sve stvari drže pod kontrolom i ovakav vid zabave, naročito na njima jako važan dan može ih izbaciti iz ravnoteže. Drugo, pazite da tip iznenađenja odgovara tipu svadbe, kao u gorepomenutim slučajevima.  Ako je svadba velika, ne bi bilo umesno da na primer, tetka od strica gleda fotografiju na kojoj na Oktober festu pijete pivo iz krigle velike kao omanje bure sa svojim budućim mladoženjom. Zato to učinite samo ako znate kakve će biti povratne reakcije mladenaca. I držite plan u  strogoj tajnosti.

Foto: beaver1003.com, www.wedsure.com, weddings.dennisdrenner.com Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>