Da li seks u braku mora da bude dosadan?

Kada ste tek počeli da se zabavljate, seks je bio sjajan – pun strasti, ljubavi, želje, požude, energije, stalno ste imali vremena za seks. Onda je došao brak, možda i deca, i seks je postao uzbudljiv kao usisavanje ili pranje sudova. Možda ste čak i počeli da se svađate oko toga ko je za to kriv.

Da vas spasimo muke – krivo je more, odnosno nije važno. Prošlo je vreme, postali ste intimni i van kreveta, delite odgovornosti, stresove, dodajete jedno drugom toalet papir u toalet. Polako ste postali cimeri umesto ljubavnika i za to niko nije kriv. Požuda i strast su često rezultat nedostajanja i misterije, a u zdravom braku nema ni jednog ni drugog. Da li to znači da seks u braku mora da bude dosadan kao preterano uvežbana koreografija? Nećemo da vas lažemo – teško da postoji brak u kom sve pršti od strasti nakon 10 godina i u kom se svake nedelje dešavaju scene dostojne filma “9 i po nedelja”.

Ali, može da bude bolji nego što je trenutno.

VODITE LJUBAV I KAD VAM SE TO BAŠ I NE RADI

GIF: Giphy

Nekad morate da udovoljite mužu, a često će vam biti lepo, iako ste prvobitno bili više raspoloženi da gledate film u isflekanoj trenerci. Što ređe vodite ljubav, ređe ćete imati i potrebu za tim, a to stvara opasan ciklus u kom se drugi partner oseća odbačeno, nevoljeno, a vi ga sve češće odbijate, pa on ređe i inicira, pa onda možda vi želite seks, pa on neće iz inata i tako u krug.

PROČITAJTE I OVO: Koliko seksa možete da očekujete u braku?

Tokom seksa žene proizvode oksitocin, hormon bliskosti, nežnosti i povezani, i onda kada ga nema, partneri se odaljavaju i u životu van kreveta.

RADITE NEŠTO ZABAVNO ZAJEDNO

FOTO: Dating Ideas Worldwide

I van kreveta. Setite se dana kada ste imali dobar seksualni život. Jeste se tada svađali oko novca, menjali pelene, usisavali, krečili ili sedeli po ceo dan sa vašim roditeljima ili ne daj bože, brinuli o bolesnom roditelju? Ne!

PROČITAJTE I OVO: Koliko vam je važan seks u braku?

Retko kome ove aktivnosti izazivaju talas neobuzdive strasti. Nađite vremena za druženje i zabavu. Možda je vreme da odete u izlazak ili samo na čašu vina, da pošaljete decu na dva dana kod babe i dede, da odete na karting, kuglanje ili šta god da ste voleli da radite pre nego što ste postali cimeri. Kada poradite na svom odnosu van kreveta, i u krevetu će stvari poći na bolje.

NEMOJTE DA SE ZAPUSTITE

FOTO: Pixabay

Kad to kažemo, ne mislimo isključivo na to da možda obrijete noge ili ofarbate izrastak, iako je naravno i to poželjno. Mislimo više da se mentalno ne zapustite. Kad ste krenuli da se viđate, bili ste osoba sa interesovanjima u koju se vaš partner zaljubio. Ako ste sada samo polovina jednog bračnog para koja razgovara samo o peglanju pelena i izboru vrtića, nemojte se čuditi što niste više mnogo zanimljivi. Nađite vremena da pročitate knjigu, da odete na onaj kurs fotografije na koji toliko želite da odete, da prosto budete neko ko ima svoj život i koji ima nešto zanimljivo da kaže, a koji takođe ima obaveze van partnera, tokom kojih može da nedostaje nekom.

NE PREBACUJTE KRIVICU

FOTO: RebelCircus

Nema nikakve koristi od toga da utrljavate krivicu na nos – samo može da bude gore. Možda je ovo samo loša faza koja će proći, a proći će brže ako ne dramite. Ako imate više želje za seksom nego vaš partner, obavite posao sami. Probajte da ako imate seks samo jednom mesečno, bar to bude mnogo zanimljivo. Isprobajte neke nove, “nevaljale” stvari. Stvari će polako doći na svoje, a dok se to ne desi, prebacite fokus na nešto drugo što je u braku dobro i rastite kao osoba van para i u paru.

Podelite sa nama vaše seksi savete!

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>