Da li ljubav na prvi pogled može da postane srećan brak?

 

 

Dugo, dugo, romantične komedije su propagirale ljubav na prvi pogled kao jedini mogući početak doživotne sreće. Koliko li se samo pesama zove “Love at first sight?”


Ipak, klima se drastično promenila. Srećni filmski parovi se upoznaju tako što počnu da se druže i upražnjavaju neobavezni seks, odbijajući da priznaju ideju da su stvoreni jedno za drugo. Postoji i “Sandra Bulok” varijanta gde mu je ona šefica i iz silnog “bičevanja” na kraju proistekne ljubav kada se ona uda za svog asistenta zbog papira.
Prva ljubav je stvar podsmeha i navodno se ne događa još od tugaljivih pesama iz osamdesetih.
Ipak, da li je moguće da tako nešto postoji: da pogledate nekog i čujete svadbeni marš? Do braka u jednom pogledu – istina ili laž?love-at-first-sightVećina žena već posle par sekundi zna da li da ulazi u priču ili da zove taksi, a mnoge tvrde i da im se prvi utisak uvek ispostavio kao tačan. Neke studije pokazuju da muškarcima stvarno i treba par sekundi da se zaljube. Osim toga, postoji i ljubav na prvi miris – ili se mirišete ili ne. Zašto je onda toliko nerealno zaljubiti se u nekoga posle jednog pogleda i tako izabrati muža?

essential-chengyu-love-first-sight

Možda je suludo ali..

Mnoge žene kažu da dok se nisu udale, nisu ni poznavale svog muškarca stvarno. Šaljivo rečeno, ali što se onda truditi? Zašto jedan pogled mora da bude nedovoljan?Osim toga, imajte u vidu da sa svakim koga sretnete imate nešto zajedničko. U klubu u kom ste se nalazite jer oboje volite da izlazite, ako ste se sreli na koncertu verovatno oboje volite istu muziku…. Zaista, stvari nikada nisu toliko sulude koliko mi mislimo.

tumblr_ml6xz1n9tf1s5ga7oo1_500Da li smo postali mnogo cinični

Hajde što niko ne veruje u ljubav na prvi pogled, mnogi više ne veruju u ljubav generalno. Osim toga, ne sudite dok vam se ne desi, kažu.Baš smo postali cinici: 8. mart je odjednom šovinistički praznik, vređamo se na cveće, Dan Zaljubljenih je “slinav i patetičan praznik”…

Svaki brak uspeva ako oboje rade na tome

Kad je brak toliki rad, zašto bismo se trudili oko nekoga ko nas nije momentalno oborio sa nogu? Ako ćemo već da radimo, mora da bude nešto oko čega se nismo premišljali.

Ljubav i moda

I najzad, da napravimo paralelu između najvažnije ženske sporedne stvari na svetu: mode. Znate ono kada odete u Ušće i šetate po radnjama 7 sati i onda ipak kupite prvu stvar koja vam se dopala i niste je ni probali? E, to je ljubav na prvi pogled. I najčešće, pravi izbor.

Kakva su vaša iskustva – da li se ljubav rađala postepeno ili ste odmah znale da je to-to?

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>