Cveće u kosi II

U ovom tekstu ćemo se pozabaviti odabirom venčanice koja se najbolje uklapa u elegantni, odnosno boho stil. Znamo da je venčanica kruna svake venčane toalete i svaka devojka prvo nju bira, a potom slede dodaci, ukrasi i cveće. O izboru venčanice stoga ovde nećemo govoriti, nego samo o prikladnijem odabiru cvetnog ukrasa uz haljinu. Dakle, ako birate elegantnu dugu haljinu

sa otkrivenim dekolteom, ili pak ledjima, sa dugačkim šlepom, ili potpuno usku, jedan veliki cvet sa strane je dovoljan detalj. Vodite računa da, ako je haljina snežno bela, ne stavljate u kosu cvetove koji imaju primese nežno ružičaste ili žućkaste boje poput ruža, nego birajte odgovarajuću orhideju, ili cvetove sa bisernim odsjajem. Nasuprot tome, venčanicama boje slonovače ili u krem nijansama odgovaraju cvetovi istih, toplih tonova. Takođe, izbegavajte da uz krupno i upečatljivo cveće imate raskošno ukrašenu venčanicu sa mnogo čipke ili detalja u vidu perlica i aplikacija. Manje je u ovom slučaju zaista više. Nasuprot tome, ukoliko imate haljinu ukrašenu čipkom (koja je zapravo jedini materijal čijom upotrebom postižete nedostižnu mešavinu čednosti, nežnosti, a ujedno i dozu seksipila), venčici od sitnijeg cveća su poželjniji. Usaglasite tonove cveća sa haljinom. Ovo je prikladno i ako birate kraće haljine.

Šminka

Pre svega, nekoliko opštih pravila, koje, verujemo, dobro znate. Važno je da budete prelepo i postojano našminkane (setite se koliko ćete se samo puta poljubiti sa prijateljima i rodbinom, koliko ćete puta nazdraviti itd.) Važno je da istaknete svoj već postojeći izgled i da naglasite lepote lica. Ovo znači da ni slučajno ne eksperimentišete sa načinom šminkanja koji Vam drastično menja izgled, (važno je i da Vas zvanice, a i mladoženja, prepoznaju). I imajte na umu da savete ovde date shvatate uslovno i prilagođavate svojoj boji tena i kose. 

lace

Kad je u pitanju prva varijanta, glamurozni izgled filmskih diva postići ćete upotrebom ajlajnera i crvenog ruža uz elegantno podignutu, ili blago talasastu kosu. Opet naglašavamo da je izuzetno važno da slažete tonove. Ovakva šminka pristaje ledenim tonovima snežno bele haljine. Ukoliko nosite krem venčanicu i odgovarajući cvet u kosi, birajte toplije smeđe ili ružičaste tonove šminke, U boho i hipi  varijanti slobodno eksperimentišite i i igrajte se bojama, ali naravno vodite računa da delujete prirodno.Generalno, uz ovakav stil više pristaje pre svega prirodni izgled, To je onaj savršeni izgled koji se teško postiže, a  sa kojim delujete kao da niste našminkane uopšte, nego da ste sveži i prirodno očaravajući kao ružina latica i kad se ujutru probudite ili posle celodnevnog napora. Uz neobaveznu frizuru i sitno cveće u kosi delovaćete vrlo sveže, prirodno i poput devojčice, Koristite rumenilo u nežnoj ružičastoj boji ili boji breskve. Zaboravite na teške i tamne bronzere,  veštačke trepavice, i intenzivne ruževe.

Foto: www.bestbride101.com, www.romanticforbrides.com Tekst: Bojana Đorojević

Pročitajte i sledeće preporučene tekstove:

Nema komentara još uvek. Budite prvi!

Dozvoljeni HTML tagovi: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>